Blogs

Hieronder vind je de laatste gedurvde blogs.

Top 4 Mythes over Verbeteren

Mogelijk heb je wel eens met veranderingen in je organisatie te maken gehad. In mijn werk als verandercoach hoor ik veel overtuigingen langskomen over verbeteringen. Veel van die overtuigingen zijn wijd verspreid. Het zijn als het ware mythes geworden. Sommige zijn deels waar, maar de meeste blijken schokkende onwaarheden te zijn…. Graag wil ik jullie eens meenemen in de top 4 mythes.

Lees meer

Een Verhaal over Leiderschap

Hoe zou het zijn als je leiderschapsissues zou kunnen herkennen als ze plaatsvinden? Wat zou het je opleveren als binnen je organisatie door dat leiderschap veel betere prestaties geleverd zouden kunnen worden? En het ene succes wordt opgevolgd door het andere?

Vandaag sprak ik een bevlogen jonge manager, die zojuist een nieuwe job had in een jong succesvol en snel groeiend bedrijf. Hij werkte er nu een maand en belde me om wat tips te vragen. Zijn positieve eerste indruk was inmiddels iets bijgesteld naar beneden. Het gesprek zal wellicht herkenbaar voor je zijn, misschien uit je omgeving of uit je eigen werksituatie. Het ging als volgt:

Lees meer

Lean Partnership – De gouden relatie tussen snelheid en vertrouwen

Soms wordt er wel eens gezegd dat een gebouw bouwen teamwork is. We zetten immers een zeer complex product neer, bestaande uit misschien wel 30.000 onderdelen. Al die onderdelen worden door gemiddeld zo’n 20 partijen in elkaar gezet, die op hun beurt weer 2 tot 3 partijen inhuren om gespecialiseerd werk voor die partijen te doen.  Als je dan op een bouwplaats gaat rondkijken zie je zo’n 30 tot 50 mensen aan het werk, die allemaal hun eigen bijdrage leveren aan het eindproduct, waarvan een groot gedeelte ZZP-er is. Best complex als je daar een team van wil maken...

Lees meer